הדברת פשפש המיטה במנרה

פשפש המיטה הוא אחד המזיקים הקשים ביותר לטיפול מבין כל המזיקים שאפשר למצוא בתוך הבית והוא נפוץ במיוחד דווקא באכסניות, בתי מלון, פנימיות ועוד. הם מתרבים במהירות, מקימים אזורי דגירה בתוך המיטות שלכם וממתינים בסבלנות לבוא הלילה – אז יוכלו לעקוץ אתכם ללא הפרעה. סובלים מפלישה של פשפש המיטה במנרה? התקשרו אלינו בהקדם וקבלו מענה מהיר ומקצועי לבעיה.

 

כל השאלות הקשות על פשפש המיטה במנרה

אם נתקלתם כבר בעבר בפשפש המיטה, אתם ודאי יודעים שזהו חרק מציק במיוחד, עוקץ, משאיר סימנים כואבים ומגרדים, אבל כמעט בלתי נראה ובלתי ניתן להדברה. אז איך בכל זאת מדבירים את פשפש המיטה במנרה? מאין הוא מגיע? איך תזהו אם יש לכם פשפשי מיטה בבית, או במקום העבודה במנרה? ואיך אפשר להיפטר ממנו – עם או בלי הדברה?

 

פשפש המיטה במנרה – לא נעים להכיר

פשפש המיטה הוא חרק קטנטן, כמעט בלתי נראה, בצבע חום עד אדום-שחור (לאחר מציצת דם צבעו מתכהה). פשפש המיטה ניזון מדם של בני אדם, פעיל בלילה בלבד, אז כולם ישנים, כך אפשר לעקוץ ללא הפרעה. פשפש המיטה קטן מאוד ולכן קשה מאוד לאתר את מקור העקיצות. בנוסף על הקושי הזה, הפשפשים גם מסתתרים כל היום בין קפלי המזרון, בדקים וחיבורים בשלד המיטה, שקעי חשמל, קפלי בגדים, שטיחים, ספות, ארונות ועוד. אבל הגרוע מכל הוא יכולת ההישרדות המדהימה של החרק הקטן – הוא יכול לשרוד במנרה עד שנה שלמה ללא מזון, מה שאומר שהוא יכול להחליט להסתתר עד שתפוג השפעת חומרי ההדברה ולחזור בשעת כושר. פרט מעניין נוסף הוא אופן הרביה של הפשפש הקטן – הנקבה מטילה כ-300 ביצים במהלך חייה, עליהן רוב חומרי ההדברה אינם משפיעים. משמעות הדבר היא כי הביצים יכולות לבקוע לאחר ביצוע הדברה ולהתחיל מעגל חיים חדש של אוכלוסיית פשפשי מיטה טריה ומלאת אנרגיות. חצי נחמה בכל הנוגע לפשפש המיטה – הוא אינו מעביר מחלות ולכן לפחות אינו מהווה סכנה עבור בני הבית.

 

איך פשפש המיטה יכול להיכנס אליכם הביתה?

פשפש המיטה נוהג להתרבות במקומות מוזנחים ומלוכלכים במנרה, כך שאם החלטתם ללון באכסניה ישנה ומוזנחת, או בשטח ואפילו במלון יוקרה, אם צוות המלון אינו מודע למפגע ולכן לא טיפל בו, ייתכן מאוד שתביאו אתכם הביתה את פשפש המיטה בתיקים, על הבגדים, ועוד. גם אם החלטתם לקנות מזרון משומש, שמיכות חורף, להביא הביתה שטיח ישן, או אפילו עם הכביסה של הבן מהצבא, אתם עלולים לקבל נוסעים סמויים שיכנסו אליכם הביתה ומיד יתחילו לחפש מזון. אם אתם גרים בבניין משותף במנרה, מספיק שאחד השכנים סובל מהתפשטות של פשפש המיטה, כדי שהמזיק הקטן יגיע גם לתשתית החשמל של הבניין ועד אליכם הביתה.

 

כך תזהו פלישה של פשפש המיטה במנרה

הדרך הוודאית ביותר לזהות התפשטות של פשפש המיטה במנרה היא זיהוי עקיצות הפשפש שמופיעות על הגוף. סימן ראשון הוא כי העקיצות מופיעות רק בלילה כשאתם ישנים, כי פשפש המיטה אינו פעיל בשום שעה ובשום מקום אחר – חוץ מהמיטה שלכם בשעות הלילה. שנית, שימו לב לפיזור העקיצות על פני הגוף – פשפש המיטה, בניגוד לחרקים אחרים, עוקץ בעיקר בבטן ובגב, בצורה מרוכזת, כך שתראו מקבץ של עקיצות קטנות במקום אחד. פשפש המיטה במנרה, גם משאיר אחריו סימני דם אדומים וגם כתמי צואה קטנים בצבע חום, או שחור על הסדין שלכם. כדי לוודא שזהו אכן מקור הבעיה, תוכלו להרים את המזרון ולחפש תחתיו את היצורים הזעירים, או להזמין מדביר שיאתר את מקור הבעיה ויטפל בה.

 

האם אפשר להדביר את פשפש המיטה בכוחות עצמכם?

אשר בהחלט לנסות להיפטר בכוחות עצמכם מפשפש המיטה במנרה, אם אתם רוצים לחסוך בעלויות ההדברה ויש לכם את האנרגיות הנדרשות לצורך הטיפול. אם החלטתם לקחת על עצמכם את הטיפול בבעיה, תוכלו להתנחם בכך שטיפול מהיר ללא דיחוי יקל על ההדברה, כי סביר להניח שהפשפשים נמצאים רק בחדר אחד בבית.

 

  • הכניסו את כל המצעים והבגדים שלכם לכביסה בטמפרטורה גבוהה, או למייבש בטמפרטורה של 70 מעלות לפחות.
  • נקו כל פינה בבית, שפשפש המיטה עשוי להתמקם בה, ביסודיות בעזרת אקונומיקה. אלה יכולים להיות שקעי חשמל עם סימנים חשורים המעידים על הימצאות פשפשים, גוך המיטות, רצפה ועוד.
  • אם המצב חמור מאוד, תצטרכו להחליף את המיטה.
  • הפעילו שואב אבק ושאבו היטב כל פינה בבית. את הלכלוך שאספתם יש לזרוק לתוך שקית, עם מעט חומר הדברה, או אקונומיקה, לסגור היטב ולזרוק מחוץ לבית.

 

שיטות מקצועיות להדברת פשפש המיטה במנרה

מדביר מקצועי שתזמינו לחיסול הבעיה במנרה, יוכל להשתמש בכמה שיטות שונות. לרוב רצוי לשלב בין כמה שיטות ולחזור על הטיפול לאחר כשבועיים.

  1. איתור ריכוזים של פשפש המיטה ברחבי הבית
  2. חימום החדרים הנגועים לטמפרטורה של 70 מעלות ומעלה
  3. שימוש בקיטור בטמפרטורות גבוהות מאוד, ךהדמדת כל שלבי ההתפתחות של פשפש המיטה.
  4. שימוש בשואב אבק לניקוי החדרים הנגועים.
  5. הגנה עם המזרונים מפני פלישה חוזרת של פשפש המיטה על ידי שימוש בעטיפה מיוחדת למזרן, המבטיחה 100 אחוז הגנה מפני המזיקים.
  6. ריסוס – ריסוס בחומר הדברה מיוחד של כל הקירות והמרצפות בחדר הנגוע. 
  7. הצבת מלכודות ניטור – לאחר שנעשו כל פעולות ההדברה, נהוג להציב מתחת למיטות בחדר מלכודות דבק שתפקידן ללכוד פשפשי מיטה. כך המדביר יכול לשוב לאחר פרק זמן קבוע מראש ולבדוק אם יש עדיין פשפשים פעילים בבית.
  8. טיפול חוזר – בהתאם לצורך

 

לסיכום

פשפש המיטה הוא החרק שאתם לא רוצים להכיר. הוא עוקץ, טורדני, מציק וקשה מאוד להיפטר ממנו. אם אתם חושבים שפשפש המיטה פלש אליכם הביתה, אל תהססו – מהרו להזמין הדברה מקצועית ולחסל את הנגע לתמיד.

 

שאלות ותשובות

מה היה לנו עד עכשיו?